Museets udstillingerFN Museets WebshopFN Museet
Frøslevlejren
6330 Padborg
Tlf.: 74 67 68 55
 


Årets særudstilling om KFUM's Soldatermission


Ved sæsonåbningen af FN Museet, lørdag den 25. marts kunne museet samtidig åbne årets særudstilling om KFUMs Soldatermission i Afghanistan.

Soldaterhjemsleder Ruth Brik Christensen, der har startet soldaterhjemmene op i Bosnien, Kosovo, Irak og Afghanistan, havde fundet tid i hendes eller stramme kalender, til at åbne udstillingen, der i stor udstrækning også omtaler hendes tjeneste i både Afghanistan og Irak.

Særudstillingen indeholder da også Ruth’s symaskine, der har været medbragt til at lappe soldaternes tøj sammen med. Og når Ruth har haft tid, har hun syet forklæder af kamuflage stof, som soldaterne har hjembragt som en kær souvenir fra missionerne.

Det forklæde som Ruth havde på ved åbningen, indgår nu i udstillingen som en åbningsgave til FN Museet fra Ruth Brik Christensen.

Som noget helt særligt, så er der også blevet plads til det vindue fra soldaterhjem-met i Camp Bastion, som H.K.H. kronprinsen, H.K.H. kronprinsessen og forsvarsminister Søren Gade har graveret deres autografer på, sammen med andre gæster i lejren, når de har besøgt KUFFEN.

Særudstillingen skal foreløbig være opstillet hele året på museet og vil blive udvidet med nogle filmoptagelser fra dagligdagene i soldaterhjemmene ude i missionerne.

FN Museets
Superstøtter
Jydsk Emblem


amikigroup.dk


Kontakt Webmaster


Copyright © FN Museet