Bestyrelsen
Protektion
Museets vedtægter
Bestyrelsen informerer

FN Museets Webshop
FN Museet
Frøslevlejren
6330 Padborg
Tlf.: 74 67 68 55
 


Bestyrelsen informerer.


Mange nyheder
Der er sket utroligt mange ting i denne vinterpause. Ny kiosk, Æres væggen flyttet, Danmarks Veteraners stand er flyttet, nyindrettet cafe, FN-medalje samlingen har også fået ny plads – vi har rigtigt taget hul på en relancering af hele museet.

Tysklandsbrigaden og Feltpræsterne har fået plads i Barak H3, sammen med nyhederne fra IOR (Irak) og Estland – alt sammen er klar til sæsonåbningen lørdag den 26. marts.

I detaljerne har vi fået den seneste af forsvarets medalje til samlingen. Forsvarets Medalje for International Tjeneste i Bronze. Nye kustodeskjorter er det også blevet til. Der kommer et opslag om hvordan vi vil forvalte de 40 skjorter vi har ”lånt” af Flyvevåbnet. Det bliver noget med at skjorterne bør blive på museet, men bare rolig, der findes både vaskemaskine og tørre tromler.

Tilsmilet af donationer
Vi er blevet tilsmilet af donationer bl.a. fra Veterancentret til dels en markedsturne i samarbejde med Danmarks Veteraner, Veteranstøtten, Familienetværket med flere lokale foreninger, og dels til en opdatering med vægt på udbygning af Balkan-udstillingen. Her håber vi at kunne komme i gang med projektet om den hvide PMV.

Russer-medaljen
Den 8. september blev vi tildelt en medalje fra vores kollega – det russiske FN Museum. Den er pillet ned og sendt retur.

Ny vare i kiosken og på Veteranshoppen
Den seneste nye vare er en flag-pins med dansk – ukrainsk flag som revers PINs.
Vi tror på en øget omsætning med den nye kiosk og med de mange arrangementer ude omkring i landet. Med markedsturneen og alle de militære arrangementer som listen siger nu, vil vi gå en travl tid i møde. Derfor bliver der også brug for alle de kustoder og støtter som har tid og lyst at give en hånd med.

Hvem vil med?
De store og spændende arrangementer kunne være markederne i Døllefjelde Musse, Hjallerup, Vorbasse, Ørbæk og Mørkøv, eller Flyvevåbnets Open Air den 19. juni i Karup.

FN Museet fylder 30 år
Den 2. maj er det allerede 5 år siden, at vi fejrede 25-året for verdens første FN Museum ved en uforglemmelig fest. Nu står 30-året for døren og det vil vi også fejre, dog i mindre skala. Vi kæder det sammen med Frøslev lejrens 4. maj arrangement to dage senere. Lejren har i et nyt samarbejde bedt os alle om at gøre noget ekstra ved befrielsesarrangementet den 4. maj. Vi har bedt om at måtte starte allerede mandag den 2. maj, hvilket de fandt som en god ide. Vi er ikke rigtigt i skrivende stund kommet i gang med planlægningen, men vil snarest melde ud og samtidig håber vi flest mulig vil fejre FN Museet.

Spændende sæson
Vi tror på en spændende sæson med øget handel, flere gæster og mere omtale. Lad det også blive fulgt op med flere støttemedlemmer – her kan I alle deltage – meld en ven ind og vis ham hvilket fantastisk museum vi har.

Per Amnitzbøl Rasmussen

Jydsk Emblem
 Kontakt Webmaster

Copyright © FN Museet